Omgeving

Walcheren heeft veel te bieden! Even uitwaaien tijdens een strandwandeling, een fietstocht op een zonnige dag, een lekkere lunch op het terras of gewoon even shoppen. Ontdek hieronder welke plaatsen er in de buurt liggen en een bezoekje waard zijn.

 

Westkapelle

Westkapelle

Westkapelle ligt op de meest westelijke punt van Walcheren en is herkenbaar aan zijn markante vuurtoren. Het stoere en trotse arbeidersdorp is lange tijd een erg besloten gemeenschap geweest en werd van oudsher bevolkt door dijkwerkers. Westkapelle, gelegen achter de vijf eeuwen oude Westkapelse zeedijk, heeft een zeer bewogen historie. Door de ligging van het dorp op de kop van Walcheren vormde de zee hier regelmatig een bedreiging. Tegenwoordig is Westkapelle ook bekend vanwege de unieke en fijnzinnige Zeeuwse sieraden die er worden gemaakt. In Westkapelle staat een eeuwenoude markante vuurtoren ,die nog steeds dienst doet als baken voor de scheepvaart. De vijftig meter hoge vuurtoren is niet alleen voor de zeevaart een baken in de nacht; vanuit de meeste dorpen op Walcheren is het vuurtorenlicht te zien. Vandaag de dag is de vuurtoren te beklimmen. Bij een bezoek aan het Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis wordt je meegenomen in de roerige geschiedenis van Westkapelle en Walcheren. Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of aan het strand bij een strandpaviljoen. Smul van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen!

Veere

Veere

Veere een prachtig stadje aan het Veerse meer. De pakhuizen en oude straatjes waar je heerlijk kunt ronddwalen herinneren nog aan de glorietijd van dit stadje. In Veere vind je veel authentieke winkeltjes, diverse kledingzaken en cadeau- en souvenir winkeltjes. De winkels in Veere zijn ook op zondag geopend. Een aantal bijzondere panden zoals, Campveerse toren, de Schotse huizen en het Stadhuis. zijn zeker het bekijken waard. Ook de imposante kerk aan de zuid-oost kant van Veere kan je niet ontgaan. De kerk kent een geschiedenis van godshuis, militair hospitaal, armenhuis tot cultureel centrum. Geniet van een heerlijk biertje op een gezellig terras of aan het Veerse Meer. Smul van de vele streekgerechten in een sfeervol restaurant. De (h)eerlijke ingrediënten komen vaak direct van het land of uit de zee. Kom langs en laat je smaakpapillen strelen! De fietsroute ‘Rond het Veerse Meer’ brengt je langs de mooiste plekjes rondom het meer.

Middelburg

 

Middelburg

De hoofdstad van Zeeland heeft een rijk verleden en dat is nog steeds zichtbaar. Middelburg is ontstaan in de 9e eeuw, toen de Vikingen Europa introkken. Ten tijde van de VOC was Middelburg, na Amsterdam, de belangrijkste stad van Nederland. In 200 jaar tijd werden er ruim 300 nieuwe schepen gebouwd op de scheepswerven. Deze schepen vetrokken naar Azië om handel te drijven in o.a. specerijen, textiel en porselein. In het centrum van Middelburg zijn nog steeds panden te zien die herinneren aan deze gouden periode. Middelburg is echt een stad met een eigen karakter. Er zijn intieme pleintjes, leuke straatjes, gezellige cafeetjes en naast de grote winkelketens vind je er ook bijzondere boetiekjes, galeries en kunsthandels. Het Abdijcomplex ligt in het midden van de stad en bestaat uit een min of meer rond lopend gebouw met vier grote en een kleine toren en diverse poorten met in het midden een plein, het Abdijplein, met grote bomen. Hier worden jaarlijks vele festivals gehouden. Het oude stadhuis van Middelburg ligt aan de Markt in Middelburg. Het is het op een na mooiste gebouw van Nederlan De Lange Jan is een van de 3 torens van het Abdijcomplex. De toren is 90 meter hoog en telt 207 traptreden. Op heldere dagen heb je een prachtig uitzicht over Walcheren. In de zomermaanden dagelijks geopen De kuiperspoort is een goed verborgen en schilderachtig straatje met oude pakhuizen, gerestaureerde huizen, trapgevels en mooie details. In de 17e eeuw was hier het Kuipersgilde gevestigd die tonnen en kuipen maakte. De Oostkerk. Deze achtkantige koepelvormige kerk is rijkelijk versierd. De thema’s dood en leven zijn terug te zien in de versieringen. Beenderen en doodshoofden verwijzen naar de dood, bloemen en vruchten naar het leven.

Domburg

Domburg

Het stadje Domburg is de oudste badplaats aan de Walcherse kust. In het begin van de 20e eeuw kwamen er veel kunstenaars naar Domburg om inspiratie op te doen. Piet Mondriaan en Jan Toorop zijn de bekendste. Het centrum kent veel gezellige terrasjes, restaurantjes en winkeltjes. Deze winkels zijn het gehele jaar 7 dagen per week open. Een bezoek aan Domburg is zeker de moeite waard.

Vlissingen

Vlissingen

Aan de oevers van de Westerschelde ligt Vlissingen, een stad met een maritiem heden en verleden. Breng een bezoek aan Vlissingen om lekker uit te waaien aan de langste zeeboulevard van Nederland, waar je de voorbijvarende schepen bijna kunt aanraken!

Op de boulevard is genoeg te beleven. Aan de ene kant van de boulevard sta je oog in oog met zeeheld Michiel de Ruijter, aan de andere kant hoor je de klanken van het windorgel. In het midden bieden terassen en restaurants de nodige ontspanning. Om Vlissingen en de maritieme geschiedenis van Zeeland beter te leren kennen is een bezoek aan het MuZEEum een aanrader. Het MuZEEum is onder andere gevestigd in het Lampsinshuis. Uniek aan het Lampsinshuis is het uitkijktorentje. In de 17e eeuw zag reder Cornelis Lampsins hier zijn schepen vertrekken en aankomen. Nu kun je er nog steeds genieten van een prachtig uitzicht op zee.

Een mooi uitzicht op zee heb je ook vanuit het kraaiennest, onderdeel van het Arsenaal. Dit maritieme attractiecentrum staat volledig in het teken van piraten en zeedieren. Ideaal voor een dagje uit met het gezin.